Blog

Bergkamp Argentinië

Dennis Bergkamp

Wie denkt aan Dennis Bergkamp denkt aan vloeiende techniek, sierlijke looplijnen en geweldige goals. Daarnaast staat hij bekend als een van de beste Nederlandse aanvallers aller tijden. Daarom heb ik besloten als eerbetoon een datavisualisatie te maken van de goal van Bergkamp tegen Argentinië. Dit is volgens mij een van de mooiste goals aller tijden. Deze goal is gemaakt tijdens het WK van 1998 tijdens de kwart finale. De eindstand van deze wedstrijd was 2 – 1, waardoor Oranje doorging naar de halve finale.

De goal

Waarschijnlijk kan iedereen het doelpunt van Bergkamp dromen, maar ondertussen is de wedstrijd al ruim 22 jaar geleden gespeeld. Kortom het kan geen kwaad om de goal nogmaals te bekijken. Via het volgende filmpje kan je het doelpunt van Bergkamp nogmaals bekijken.

Tableau

De visualisatie ga ik maken met behulp van de tooling van Tableau. Het idee is gericht op het weergeven van de goal via een helikopter view. Dat wil zeggen dat we het voetbalveld van bovenaf zien en dat de pass, dribbel en goal hierop in kaart worden gebracht. Het design zal uiteraard bestaan uit een oranje basis, de kleur van het Nederlands elftal.

Resultaat

Om het verloop van de goal duidelijk in kaart te brengen is gekozen voor verschillende type lijnen. Zo is een dribbel een witte stippellijn, een pass of goal een dikke witte lijn en de lijnen van het veld zijn licht oranje. Vervolgens ziet de goal van Dennis Bergkamp tegen Argentinië er als volgt uit.

Dennis Bergkamp Argentinië Tableau Datavisualisatie Infographic

Infographic

Deze datavisualisatie bevat relatief weinig data en informatie. Wanneer een visualisatie gebruik maakt van meer data en meer informatie weergeeft, spreken wij van een infographic. Wij ontwerpen en ontwikkelen infographics voor het MKB. Ben je benieuwd naar onze werkzaamheden, kijk dan eens naar onze resultaten of neem contact met ons op.

Een gedachte over “Bergkamp Argentinië

Reacties zijn gesloten.