Blog

Het aandeel Beyond Meat

Het aandeel Beyond Meat

Beyond Meat is een bedrijf dat voedsel produceert. Daarbij richten ze zich op het duurzaam ontwikkelen van plantaardige producten, zoals de Beyond Burger en de Beyond Sausages. Via deze weg werken ze aan een betere wijze voor het voeden van de mens. Aangezien er groeiende problemen zijn op gebied van gezondheid, limiet natuurlijke middelen, klimaat en dierenleed willen ze op deze wijze de wereld laten schuiven van dierlijk naar plantaardig vlees. Sinds mei 2019 is het aandeel Beyond Meat ook genoteerd op de beurs.

De beursgang

Vanaf 3 mei 2019 is het aandeel beursgenoteerd. Tijdens de beursgang was het aandeel $25 waard bij opening van de beurs na sluiting van de beurs was het aandeel $65,75 waard. Kortom het aandeel was na een dag bijna drie keer zoveel waard. Sinds die tijd heeft het aandeel nog veel meer pieken en dalen gekend. Zo heeft is de hoogste notering $234,90 geweest tegenover de laagste notering van $54,02 en dat allemaal in een jaar tijdsbestek.

Infographic Beyond Meat

Door de fluctuatie in het aandeel, is het fijn om extra inzicht te krijgen in de groei van het aandeel. Via een datavisualisatie zorgen we voor dit inzicht. Daarmee maken we gebruik van een tijdlijn in combinatie met annotaties. Waardoor je een goed beeld krijgt bij de reden achter specifieke pieken en dalen. De infographic ziet er als volgt uit:

Infographic Koers Beleggen Stock Aandelen Beyond Meat BeyondMeat Tableau Data Visualisatie Aandeel Beyond Meat

Datavisualisatie

Een visualisatie kan veel bijdragen aan de begripsvorming van een specifiek onderwerp. In bovenstaand voorbeeld lichten we specifieke momenten in de tijd toe om groei of krimp toe te lichten. Daardoor is dit type visualisatie goed toepasbaar op aandelen en beleggingen. Echter er zijn meer varianten mogelijk, denk daarbij aan heatmaps of dashboards. Kortom genoeg opties om een verhaal te ondersteunen met behulp van datavisualisatie.

Ben je benieuwd naar een een ander type visualisatie? Bekijk dan eens de infographic over de ontdekkingsreizen. Spreekt een visualisatie over beleggen je toch meer aan, in de volgende blog ga ik verder in op het aandeel van Domo een visualisatie tool vergelijkbaar met Tableau waarmee de grafiek van Beyond Meat is gemaakt.