Blog

#MakeOverMonday januari

Datavisualisatie Geo

#MakeOverMonday is een wekelijkse visualisatie opdracht. Er wordt iedere week een visualisatie met bijbehorende data online geplaatst op www.makeovermonday.co.uk. Vandaag ga ik een datavisualisatie maken met een Geo kaart.

#datavisualisatie Geo #MakeOverMonday MakeOverMonday Tableau Data Visualisatie Visualisation Analyse Analytics PowerBI Training Workshop

Onderwerp

Het onderwerp van de visualisatie van deze maand gaat over de roodkopgier. De gieren zijn gechipt met een GPS tracker die ieder uur de locatie van de gier doorgeeft. De bedoeling hiervan is om inzicht te krijgen in het leven van de gier. Met deze data kunnen we onder andere de leefomgeving, reistijden en afgelegde afstanden per gier per uur bepalen.

Data

De Data is afkomstig van: data.world. De originele visualisatie vind je hier: royal society publishing. De aangeleverde data was van goede kwaliteit waardoor ik de onderliggende informatie snel kon doorgronden. Voor mijn visualisatie had ik besloten om de gieren waarvan minder dan 5 jaar aan informatie verzameld is en die niet deelnemen aan de jaarlijkse trektocht weg te filteren.

Datavisualisatie

De visualisatie is gemaakt met de tool Tableau en is gericht op drie gieren genaamd: ‘Leo’, ‘Rosalie’ en ‘Disney’. Door middel van een geografische grafiek heb ik geprobeerd de trektocht per vogel te visualiseren. Daarnaast geef ik inzicht in de gemiddelde afgelegde afstand per uur per dag. Het doel hiervan is om te zien of de gieren onderling andere gewoontes hebben. Zo kan je zien dat de gier ‘Leo’ vroeger op de dag vliegt dan de gier ‘Rosalie’.

#MakeOverMonday: Migration of the Turkey Vulture

Het resultaat van deze week is geplaatst op mijn Tableau Public profiel: Koen van Boxtel en ziet er als volgt uit:

Source:
royalsocietypublishing.org

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *