Tableau

Tableau

Tegenwoordig communiceren veel ondernemingen hen resultaten en bevindingen met behulp van data. Doordat data abstract is, vinden veel mensen data een lastig begrip. Om voor meer begrip te zorgen visualiseren we data met behulp van datavisualisaties, zoals grafieken, dashboards of infographics. Een van de meest geschikte tools voor het visualiseren van data is Tableau. Deze tool onderscheid zich van de concurrentie door de focus op self-service analytics, de snelle ontwikkelingen en de enorme community. De focus ligt echt op het begrijpen van data, hen missie is niet voor niets: ‘help people see and understand data’.

Waarom Tableau?

De afgelopen jaren is de hoeveelheid data in de wereld exponentieel toegenomen. Daardoor is er ook een toename in de technologieën en tools voor het analyseren van data. Waarom springt Tableau als tool er tussenuit en waarom werk ik met Tableau in plaats van bijvoorbeeld PowerBI of Qlikview. De voordelen van de tool zijn:

  • Eenvoudige look en feel (drag en drop functionaliteit);
  • Enorme community;
  • Geschikt voor zowel on-premise en cloud;
  • Veel externe koppelingen mogelijk.

Tableau onderscheid zich van de andere partijen door de focus op de eindgebruiker. Zo ben je niet meer afhankelijk van IT of Business Intelligence afdelingen, want met de drag- en drop functionaliteit kan je iedere business user aan de slag.

 

Interactieve Dashboards

Met Tableau kan je veel verschillende type datavisualisaties maken. Daarbij kan je denken aan grafieken, landkaarten, reports, infographics en dashboards. Via een dashboard krijg je in een oogwenk inzicht in de belangrijkste cijfers binnen jouw onderneming, afdeling of werkproces. Wanneer je hierin interactie toevoegt, is het voor de eindgebruiker makkelijk zelf een verdiepende analyse uit te voeren. Zo kan je bijvoorbeeld filters, tooltips of drill-down toevoegen. Zodra je werkt met interactieve dashboards, heb je de eerste stap gezet richting een self-service analytics cultuur binnen je onderneming.

Tableau Dashboard Finance P&L Winst Verlies Rekening

Bekijk hier onze dashboards

Datavisualisatie Training

Vandaag de dag is het visualiseren van data een veel gevraagde competentie in het bedrijfsleven. Zo willen bedrijven er voor zorgen dat ze data minded worden en beslissingen nemen die onderbouwd zijn met behulp van data. Wil jij je ervoor zorgen dat je bedrijf meer ontwikkeld is op gebied van data analyse en visualisatie? Bekijk dan eens onze datavisualisatie & Tableau training en zorg voor een toename in data gedreven denken binnen jouw organisatie.